הודעות ‘שמן קוקוס אורגני’

שמן קוקוס הריון הנקה

שמן קוקוס בתקופת ההריון וההנקה

נכתב על ג'מוקה פורסם מוצרי קוקוס

נשים רבות שואלות אותנו על השימוש בשמן קוקוס בתקופת ההריון וההנקה. האם מותר להשתמש בשמן קוקוס? האם השמן מגיע לחלב? האם מותר לתינוקות לטעום שמן קוקוס (כשמורחים על פטמות סדוקות) ועוד….
אז פנינו לורד לב – נטורופתית N.D ויועצת הנקה מוסמכת וביקשנו ממנה לרכז את כל המידע על סגולותיו של שמן הקוקוס בתקופת ההריון וההנקה וכיצד יש להשתמש בו.


להורדת המאמר כ PDF.


ייתרונות שמן הקוקוס בתקופת ההריון וההנקה


מאת ורד לב נטורופתית N.D., ויועצת הנקה מוסמכת IBCLC

שמן קוקוס הינו שמן המופק מפרי אגוז הקוקוס הוא מצוי בשימוש מסורתי מזה אלפי שנים באזורים הטרופיים בהם גדל עץ הקוקוס ומוזכר בשימוש ברפואות המסורתיות, כמו ברפואה האיורוודית (ההודית) ועוד, שם ידוע השמן כמזין ביותר וכבעל יכולות ריפוי עבור בעיות עור ופצעים. במשך שנים הוא זכה לשם רע בעולם המודרני בגלל חוסר הבנה של חשיבות הרכב השומן הייחודי שלו, בתוספת תכונותיו החשובות לתהליכי ריפוי והחלמה. מחקרים רבים נעשים כיום על שמן הקוקוס ואלה מביאים מידע חשוב על השמן0גם לשאר חלקי העולם (1,2).

הרכב השומנים בשמן הקוקוס

לשמן הקוקוס הרכב שומנים ייחודי של חומצות שומן בעלות שרשראות בינוניות, בעיקר חומצה לאורית (lauric acid)וחומצה קפרית (capric acid). חומצות שומן ייחודיות אלה מצויות בטבע במספר מועט של מקורות, ומלבד בקוקוס הן מצויות גם בשמן דקלים ובחלב אם. חומצות שומן אלה שונות מחומצות שומן בעלות שרשראות ארוכות בפעילות שלהן בגוף, הן מספקות בסיס מצויין להתפתחות חיידקי מעיים ידידותיים- מזון פרהביוטי- ויש להן פעילות עניפה הנוגדת בקטריות, וירוסים ופטריות. הן נחשבות גם כמיטיבות עם הלב וכלי הדם ושמן קוקוס ידוע כבעל יכולת להעלות את ה HDL ולשפר את פרופיל השומנים בדם (3). מאמר זה מבקש להתייחס לתחום ההריון, לידה והנקה ובו אתייחס לשימושים פנימיים- כמזון- של שמן הקוקוס וגם לשימושים חיצוניים- כקוסמטיקה. המלצתי היא להשתמש בשמן קוקוס מאיכות טובה בכבישה קרה לשלל השימושים בשמן הקוקוס, מאחר ושימוש חיצוני משפיע גם הוא על מה שקורה בתוך הגוף ואין כל סיבה לחפש שמן מאיכות נמוכה יותר (4).

תקופת הפוריות- הריון, לידה והנקה

  שמן קוקוס יכול לתת מענה לצרכים שונים העולים במהלך תקופת ההריון ואכן הוא ידוע בשימוש בחברות מסורתיות בתקופות הריון, בעת הלידה וכמענה לבעיות הנקה שונות (5). מאחר ומדובר בשמן מזין ביותר הוא יכול להילקח באופן פנימי, כחלק מהתפריט היום יומי הקבוע, או להיות בשימוש חיצוני על העור, הפנים, השיער ועוד.

הזנה בסיסית

במהלך ההריון ולאחר הלידה מוזנים העובר והתינוק בהתאמה ממאגרי השומן בגופה של האם. ככל שהרכב השומנים במאגר זה יהיו מהסוג ה”נכון” הם יזינו את התינוק בצורה המיטבית. הכוונה היא לכך שמאגר זה יהיה מורכב מחומצות שומן חיוניות, שומנים ממקור טבעי ולא שומנים שמקורם מתעשיית המזון, שומני טראנס שאינם טבעיים ועוד. נמצא כי סוגי השומן הנוכחים בשמן קוקוס- חומצה לאורית וחומצה קפרית- עלו בריכוזם בחלב אם לאחר אכילת ארוחה אחת המכילה שמן קוקוס. שיא ההשפעה מגיע לאחר כ-14 שעות מאכילת אותה ארוחה (6). מאחר והרכב השומנים בשמן הקוקוס הוא ייחודי, הוא מאפשר ספיגה טובה של רכיבי מזון חיוניים, כמו הויטמינים מסיסי השומן, סידן, מגנזיום, ויטמיני B ועוד (7). הוא מכיל אנטיאוקסידנטים שתורמים להתמודדות עם סטרס (8), מה שעשוי לקרות במהלך הריון, לידה ולאחר הלידה. עיכולו בגוף הוא פשוט ללא עבודה אנזימטית מרובה וללא צורך במלחי מרה, כך שהוא עשוי להתאים לנשים בתחילת ההריון המתקשות לעכל מזונות רבים, לתינוקות שנולדו לפני המועד ולאנשים הסובלים מבעיות עיכול, שיש להם בעיות בדרכי המרה או לאלה הסובלים ממחלות כרוניות למיניהן. הוא מספק כמות אנרגיה גבוהה ומשפיע על חילוף החומרים בגוף לטובה. כך שהוא תומך בתהליכי ירידה במשקל, לאחר הלידה תוך כדי שהוא מספק אנרגיה זמינה ואיכותית ביותר ועוזר לשמור על רמות שובע טובות עם פחות נפילות אנרגיה וסוכר.

בעיות עור למיניהן- שימושים קוסמטיים וטיפוליים

הריון הוא תקופה בה נשים רבות חוות שינויים בעור שלהן. סימני מתיחה עשויים להופיע בבטן, בשדיים, בירכיים ועוד. יש נשים שחוות שינויים בעור הפנים, עם הופעת כתמים למיניהם. העור עשוי להתייבש וסדקים יכולים להופיע בשדיים המשתנים. שמן קוקוס הוא נפלא למריחה חיצונית על הגוף, הוא מספק הזנה ישירה לעור בצורה הזו, כך שניתן להשתמש בו גם כמזון- להזנה פנימית עמוקה- וגם למריחה חיצונית. כך גם בתקופה שלאחר הלידה בה שוב מתרחשים שינויים בעור עקב השינויים במבנה הגוף. לשמן קוקוס יש תכונות מרפאות לבעיות עור כמו אקזמה, דרמטיטיס, אקנה (9), פריחות ועוד. תופעות אלה עשויות להופיע אצל נשים בהריון בעקבות השינויים ההורמונליים בהריון ואף אחריו. שמן קוקוס משמש גם כשמן עיסוי איכותי המתאים מאד לעיסוי של נשים הרות וכן לשימוש במהלך הלידה לתמיכה בפרינאום ולהימנעות מקרים. ניתן להשתמש בו גם כשמן עיסוי לתינוק לאחר לידתו (10), או להוסיף כמה טיפות שמן לאמבטיה, למרוח על הקרקפת של התינוק כדי למנוע קילופי עור וגם כדי לטפל בעקיצות יתושים ועוד. שמן קוקוס יכול לשמש כמשחת החתלה לתינוקות וגם כחומר טיפולי במצבים של תפרחת חיתולים וגירויים באזור החיתול. גם בגילאים מתקדמים יותר.

שיער

שמן הקוקוס משמש להזנת השיער באזורים הטרופיים בשימוש יומיומי וקבוע. הוא תורם לחיזוק השערות ולמניעת התקרחות ברפואות המסורתיות. כמה חודשים לאחר הלידה נשים רבות חוות נשירה מסיבית של השיער, בעקבות השינויים ההורמונליים, מה שמעורר חרדה רבה בקרבן. מריחת שמן קוקוס על השיער ועל הקרקפת יכולה לחזק את השיער ולעודד צמיחה מהירה שלו. הוא נמצא יעיל בטיפול הן בשיער בריא והן בשיער שעבר טיפולים כימיים או נזקי שמש (11).

הרכב השומנים בחלב אם

לאם המניקה יש יכולת להשפיע על מספר מצומצם יחסית של רכיבי מזון בחלבה דרך התזונה הקבועה שלה. הרכיב המושפע ביותר מתזונתה של האם הוא השומן. כמות השומן בחלב האם לא תשתנה בעקבות מה שהיא אוכלת, אולם הרכב חומצות השומן בהחלט יושפע מתזונתה. כך שאם הניזונה מחומצות שומן בעלות שרשראות בינוניות כחלק מהתפריט הקבוע שלה תשפיע על הימצאותן של אלה בחלב שהיא מייצרת עבור ילדיה. בכך היא תבטיח שגשוג של פלורת מעיים תקינה ותגביר את הפעילות החיסונית כנגד פתוגנים רבים בהם עשויים להיתקל ילדיה.

פטמות פצועות

פטמות יכולות להיפצע בעת יניקה שאינה נכונה או יעילה. כאשר מסיבה כלשהי התינוק אינו מתחבר אל השד בצורה הנכונה, נוצר חיכוך בפטמות הפוצע אותן. פצעים שאינם מטופלים עשויים להזדהם, לגרום לכאב רב ולאי נוחות, לקשיים בהנקה ואם הם אינם מטופלים המצב יכול להחמיר לכדי היווצרות דלקת בשד, אבצס ועוד. חיידקים רבים מצויים על עורנו וכאשר נוצר פצע הם יכולים לחדור ולגרום לזיהום מקומי ואף לדלקת. חיידקי ה S. aureus נמצאו כגורם מעורר זיהום במצבים של פצעים בפטמות ובדלקות בשד. יועצות הנקה רבות מתארות ריפוי יעיל של פטמות לאחר שימוש בשמן קוקוױ, אולם לא נערכו מחקרים ספציפיים בתחום הזה. יועצת ההנקה מרשה ווקר (12) מתייחסת לריפוי בעזרת שמן הקוקוס במאמר שפרסמה בעיתון המקצועי של יועצות ההנקה המוסמכות של ארה”ב בנושא ריפוי פטמות פצועות והיא מתייחסת שם לשני מחקרים שיכולים לתמוך במידע הזה. במחקר שנערך על בע”ח (13) נמצאה יעילות גבוהה לשימוש בשמן קוקוס בהחלמה מפצעים, כפי הנראה עקב נוכחות של חומרים בעלי פעילות ביולוגית בשמן הקוקוס המאיצים תהליכי החלמה. במחקר אחר שמן קוקוס נמצא יעיל יותר משמן זית בטיפול באטופיק דרמטיטיס וגם כנגד טווח רחב של פתוגנים כמו S. aureus, וירוסים ופטריות (14). ידוע גם כי שמן קוקוס היה בשימוש מסורתי לצורך ריפוי פצעים (15).

פטריה בשד- קנדידה

פטריה בשד נגרמת ע”י קנדידה אלביקנס. מחקר מניגריה מצא כי הטיפול בשמן קוקוס בקנדידה היה יעיל כמו ואף יותר מטיפול בתרופה פלוקוזאנול וכי ניתן להשתמש בשמן קוקוס לטיפול בזיהומים על בסיס פטרייתי אשר מפתחים עמידות לתרופות (16).

חומר מסכך

מאחר ושמן קוקוס טבעי מזין מאד הוא יכול לשמש גם כחומר מסכך. שימוש זה עשוי להיות רלוונטי לקיום יחסי מין בהריון ובתקופה שלאחר הלידה כאשר ישנן נשים החוות יובש בנרתיק. רלוונטי גם למצבים כרוניים של יובש בנרתיק המקשים על קיום יחסי מין ועל כניסה להריון בפרט.

קוסמטיקה טבעית

בתקופת הפוריות נשים רבות עוברות להשתמש בקוסמטיקה טבעית, על מנת לתרום לבריאות העור והגוף שלהן ושל בני משפחותיהן ולהימנע מלהכניס לגוף חומרים כימיים חזקים שאין מספיק מידע על מידת ההשפעה שלהם על העובר המתפתח ועל התינוק היונק. רבים שימושיו של שמן הקוקוס, מעבר לשימושים הקולינריים, והוא יכול לשמש כקרם גוף, פנים וידיים, כדיאודורנט טבעי, כתחליף למשחת שיניים, להגנה על השפתיים מהתייבשות, כשמן אמבט, כמשחת גילוח, מקדם הגנה או מקל אחרי כוויות שמש, חומר נגד יתושים ועוד ועוד.

על תהליכי הפקת שמן הקוקוס- או- איזה שמן קוקוס כדאי לצרוך?

באופן מסורתי מופק שמן הקוקוס בכבישה קרה. כיום, מעבר לשיטות המסורתיות נוספו גם שיטות חדשניות יותר. אלה וגם אלה ממצות את השמן מהאגוז לפני או אחרי תהליך ייבושו. שמן כזה יהיה בעל ריח וטעם אופייניים של קוקוס. שמן קוקוס שהוא נטול ריח וטעם הוא שמן קוקוס מזוכך. הוא מופק בשיטות זולות יותר, המערבות תהליכים כימיים למיניהם וחימום הפוגעים באיכות השמן ובמרכיביו. שמן קוקוס זה עשוי להיות בשלל צבעים מלבן, לצהבהב, לעכור ואינני ממליצה עליו לצריכה פנימית או חיצונית. שמן קוקוס איכותי כתית מכבישה קרה משנה את מצב הצבירה שלו בהתאם לטמפרטורה אליה הוא חשוף. מתחת ל-24 מעלות הוא מתקשה וצבעו יהיה לבן. ומעל 24 מעלות הוא הופך לנוזל שקוף. שמן שנשאר במצב צבירה מוצק מצביע על כך שזהו שמן מאיכות נמוכה יותר, שמן מזוכך. השמן המופק בכבישה קרה הוא שומן רווי היציב בפני שינויים של חום וסביבה, כך שהוא נותר יציב בעת חימום, בישול ואפייה. כשצורכים שמן ממקור אורגני מוודאים שכל תהליך הפקת וייצור השמן הוא נטול חומרים כימיים למיניהם.

לצפייה במראי מקום לחצי כאן

מאת ורד לב נטורופתית N.D., ויועצת הנקה מוסמכת IBCLC בעלת הבלוג – מה יש לצהריים?
להורדת המאמר כ PDF.
שפתון טבעי משמן קוקוס אורגני של ג'מוקה

מתכון פשוט לשפתון נגד יובש משמן קוקוס

נכתב על ג'מוקה פורסם שמן קוקוס

החורף הגיע ואיתו הגיעו גם השפתיים היבשות, האדמומיות בלחיים והעור הסדוק. רוב האנשים כבר רצים לקנות שפתונים נגד יובש, אך מוצרים אלה יקרים ומלאים בכימיקלים. במקום להשתמש במותגים השונים, מומלץ להכין שפתון בבית. יש אמנם צורך .בביקור .בחנות למוצרי טבע, אבל החיסכון הכספי והיתרונות הבריאותיים שווים את הטיול הקצר מעכשיו תוכלו לומר שלום ל”לובלו” וחבריו.


תזדקקו ל:


  • 1/4 כוס שמן קוקוס אורגני.
  • 1/4 כוס שמן זית.
  • 2 כפות פתיתי שעוות דבורים.
  • 20 טיפות של שמן לוונדר.
  • אריזות שפתון ריקות או כל כלי שיתאים.

הפרטים המלאים  בכתבה המקורית של נעמה ארליך

שמן קוקוס אורגני יתרונות

השמן הבריא – יתרונות שמן הקוקוס

נכתב על ג'מוקה פורסם מוצרי בריאות, שמן קוקוס

מחלות לב

יש התפשטות תפיסה מוטעה בקרב אנשים רבים ששמן הקוקוס הוא לא טוב ללב. זאת משום שהוא מכיל כמות גדולה של שומן רווי. עם זאת, שמן קוקוס מועיל ללב. הוא מכיל 50% חומצת lauric, המסייעת במניעת בעיות לב שונות, כולל רמות כולסטרול גבוהים ולחץ דם גבוה. השומנים המצויים בשמן קוקוס הרוויים אינם מזיקים כפי שקורה במקרה של שמני ירקות אחרים. זה לא יוביל לעלייה ברמות ה-LDL. זה גם מקטין את השכיחות של פגיעה בעורקים ולכן מסייע במניעת טרשת עורקת.

ירידה במשקל

שמן קוקוס הוא מאוד שימושי בהפחתת משקל. הוא מכיל חומצות קצרות ובינוני שרשרת שומן, המסייעות בהמראה במשקל עודף. זה גם קל לעיכול וזה עוזר בתפקוד בריא של בלוטת התריס ומערכות אנזימים. יתר על כן, הוא מגביר את חילוף חומרים בגוף על ידי הסרת לחץ על לבלב, ובכך שורף יותר אנרגיה ועוזרת לאנשים שמנים סובלים מעודף משקל ולהפחית במשקלם. לכן, אנשים המתגוררים באזורי החוף טרופיים, שאוכלים שמן קוקוס יומי כמו שמן הבישול העיקרי שלהם, הם בדרך כלל לא שמנים, סובלים מהשמנת יתר או מעודף משקל.

עיכול

שימוש הפנימי של שמן קוקוס מתרחש בעיקר כמו שמן בישול. שמן קוקוס מסייע בשיפור מערכת עיכול ובכך מונע בעיות הקשורות לעיכול, כולל תסמונת מעי רגיז קיבה ושונה. השומנים המצויים בשמן קוקוס הרוויים יש תכונות אנטי מיקרוביאליים ולסייע בהתמודדות עם חיידקים שונים, פטריות, טפילים, וכו ‘, שסיבת עיכול. שמן קוקוס מסייע גם בקליטה של ​​חומרים מזינים אחרים, כגון ויטמינים, מינרלים וחומצות אמינו.

מערכת החיסונית

שמן קוקוס הוא גם טוב למערכת החיסונית. הוא מחזק את המערכת החיסונית כפי שהוא מכיל שומני מיקרוביאלית, חומצת lauric, חומצת capric וחומצת caprylic שיש תכונות אנטיבקטריאליות, פטריות ונגיפים. הגוף האנושי הופך חומצת lauric לmonolaurin אשר טענה כדי לסייע בהתמודדות עם וירוסים וחיידקים גורמים למחלות כגון הרפס, שפעת, ציטומגלווירוס, ואפילו איידס. זה עוזר במלחמה בחיידקים מזיקים כגון monocytogenes יסטריה וheliobacter פילורי, ומזיק protozoa כגון giardia lamblia.

vco

שמן קוקוס אורגני

נכתב על ג'מוקה פורסם מוצרי בריאות

מעריציו קוראים לו “שמן הקסמים” או “שמן חכם”. כהני הבישול הבריא הפכו אותו לרכיב חיוני בתבשיליהם. עכשיו הוא כאן בהישג יד: שמן קוקוס כתית מעולה אורגני בכבישה קרה הישר ממטעי הקוקוס האורגני של משפחת מלכר ממקסיקו, שממוצריה נהנים צרכנים בכל העולם.

תהליך הפקת שמן הקוקוס

נכתב על ג'מוקה פורסם מוצרי בריאות, שמן קוקוס

הייצור שלנו מתחיל ומסתיים במחויבות שלנו לספק לך עם שמן הקוקוס כתית מעולה באיכות הגבוהה ביותר בלבד. אנו בוחרים אגוזי קוקוס מקסיקניים אורגניים טריים ובוגרים בלבד. השמן מופק בכבישה קרה בתהליך  צנטריפוגלי מבוקר טמפרטורה של מתחת ל 30 מעלות. לאחר הפקת השמן הוא עובד סינון רב- שלבי שבו מסירים את המשקעים. האריזה נעשית בתנאי ייצור מחמירים להבטיח שאיכות השמן תשמר.

 

  • Logo 01

  • Logo 02

  • Logo 03

  • Logo 04

  • Logo 05

  • Logo 06

  • Logo 07

  • Logo 08